Почистване филтрите на вашия климатик

Почистването на филтрите на вашия климатик е от съществено значение за създаване и поддържане на чиста и свежа атмосфера в дома или офиса. Редовната поддръжка ще промени качеството на въздуха в помещението, значително ще подобри ефективността на климатика и ще удължи експлоатационния му живот. Филтрите на климатика предпазват вътрешните компоненти от замърсяване и спомагат за пречистването на въздуха. Те се грижат не само за вас, като не допускат патогените и алергените да се разпространят в помещението, но и поддържат чиста и благотворна среда за семейството, близките или служителите ви. Регулярното им почистване е гаранция за по-качествен въздух и по-здравословен начин на живот.

Редовното поддържане на филтрите ви осигурява ежедневно чиста и свежа атмосфера, което неминуемо се отразява на качеството на живот. За да се насладите на приятния въздух в дома или офиса, ви препоръчваме да почиствате филтрите два пъти месечно. Предлагаме ви няколко съвета, за да извършите тази дейност максимално добре.

Стъпка 1: Отворете вашия климатик

Убедете се, че вашият климатик е изключен и не работи. Различните модели климатични системи се отварят по различни начини. Моля, прочетете инструкцията за експлоатация, приложена към вашия климатик при неговото закупуване.

Стъпка 2: Махнете филтрите

Премахнете внимателно филтрите от вашия климатик. Обърнете внимание дали са в запазен цялостен вид. Ако по мрежата има дупки, е добре да смените филтрите с нови, за да запазите атмосферата в дома или офиса чиста и свежа. Новите и здрави филтри ще предпазят и вътрешните компоненти на климатика от замърсяване.

Стъпка 3: Измийте филтрите

Напръскайте обилно филтрите с обезмаслител. Оставете ги да киснат 20 минути. Изплакнете обилно с вода. Не ги подсушавайте механично. Оставете ги да изсъхнат сами.

Стъпка 4: Поставете филтрите обратно

Поставете внимателно чистите филтри във вашия климатик и го затворете. Насладете се на по-чист и свеж въздух в дома или офиса.

Свързани постове